Latest news

 • 15 dolog, ami korábban teljesen hétköznapi volt, de a mai fiatalok már sosem fogják megérteni
  in

  15 dolog, ami korábban teljesen hétköznapi volt, de a mai fiatalok már sosem fogják megérteni  LIKED.HU


  Minden kornak megvan a maga csodája, amit nem is veszünk észre egészen addig, míg el nem múlik és jön egy sokkal fejlettebb, de valamiért mégis sokkal rosszabb világ helyette. Nincs ez másként a 80-as 90-es évekkel sem, melyek akkor ott nem tűntek olyan különlegesnek, de most, a modern világban valahogy mégis visszasírjuk azokat a nyugodtabb, egyszerű időket.


 • 18 érdekes tény a Svájcról, ahol arra nevelik a fiúkat, hogy ne állva használják a WC-t
  in

  18 érdekes tény a Svájcról, ahol arra nevelik a fiúkat, hogy ne állva használják a WC-t  LIKED.HU


  Svájc olyan, mint egy varázslatos, hegyvidéki és nagyon gazdag kis ékszerdoboz. Mindenki tudja róla, hogy alacsonyak az adók és gyönyörű a természet, ahogy azt sem kell bemutatni senkinek, hogy milyen magasak az árak és finomak a csokoládék. De mit lehet még tudni erről a különleges országról? Egy Svájcba költözött Twitterező úgy döntött, hogy bemutatja ezt a nagyon különleges országot úgy, ahogy a legtöbben még sosem láthatták.


 • 19 fotó, amik az „igazi szépséget” hirdetik, és megmutatják, mennyire hamis az Instagram világ
  in

  19 fotó, amik az „igazi szépséget” hirdetik, és megmutatják, mennyire hamis az Instagram világ  LIKED.HU


  A Photoshop és a hozzá hasonló képszerkesztő programok segítségével ma már néhány kattintással átalakíthatjuk a rólunk készült képeket. Elég csak egy szűrő, néhány javított bőrhiba, meg természetesen egy kicsit karcsúbb csípő, és máris olyan emberré válhatunk a közösségi oldalakon, amilyenek valójában sosem voltunk.


 • Vigyázz, az ilyen nagy dolgok látványa könnyen megalofóbiás rohamot okozhat
  in

  Vigyázz, az ilyen nagy dolgok látványa könnyen megalofóbiás rohamot okozhat  LIKED.HU


  A világ hatalmas, de csak akkor értjük meg, hogy mennyire, amikor a különféle dolgokat összehasonlítjuk a hétköznapi életben megszokott dolgokkal. El tudod képzelni például, hogy mekkora egy konténerszállító hajó? Valószínűleg nem, ha még sosem láttál, viszont, ha a képen egy családi ház is feltűnik mellette, már rögtön megérted, hogy milyen elképesztő lehet a mérete a valóságban.


 • A japánok életének 17 megszokott eleme, ami nagyon távolinak tűnik a külföldről érkezett emberek számára
  in

  A japánok életének 17 megszokott eleme, ami nagyon távolinak tűnik a külföldről érkezett emberek számára  LIKED.HU


  Felmérések szerint idén tavasszal a japánok több mint fele egyáltalán nem törődött a magánéletével, még randevúzni sem járt. Minek ilyen unalmas dolgokat csinálni, mikor egy olyan országban él az ember, ahol a legfejlettebb technológia segíti a szórakozást, amit a világ többi részén el sem tudnának képzelni az emberek?


 • 17 fantasztikus ötlet raklapokhoz
  in

  17 fantasztikus ötlet raklapokhoz  LIKED.HU


  Valószínűleg azt hiszed, hogy már mindent láttál, ami raklapokból készíthető, de bebizonyítjuk, hogy ez nem így van. Kevés olyan ház körül előforduló olcsó alapanyag létezik, mint a raklapok, és bár az építészek azt hitték, hogy ideig-óráig fog tartani a velük kapcsolatos kreatív ötletek iránti rajongás, már hosszú évek óta folyamatos sikernek örvend.


 • A nők megjelenésének 12 jellemzője, ami miatt sokan aggódnak, pedig teljesen felesleges
  in

  A nők megjelenésének 12 jellemzője, ami miatt sokan aggódnak, pedig teljesen felesleges  LIKED.HU


  A pszichológusok szerint az emberek néha arra alapozzák az önbecsülésüket, hogy szerintük mennyire néznek ki jól. A megjelenéssel kapcsolatos komplexumok miatt épp ezért könnyen alacsony önbecsülés alakulhat ki, különösen akkor, ha a hírességekkel hasonlítják össze magukat az emberek. A hétköznapi emberek által sokszor hiányosságnak vagy gyengeségnek vélt testi jellemzők többsége egyáltalán nem olyan aggasztó, mint amilyennek gondolják, olyannyira, hogy egyes sztárok épp az ilyen jellemzőkkel lettel szépségideálok.


 • 21 ember, akiknek olyan jól sikerült a plasztikai műtét, hogy most 3x gyakrabban néznek a tükörbe
  in

  21 ember, akiknek olyan jól sikerült a plasztikai műtét, hogy most 3x gyakrabban néznek a tükörbe  LIKED.HU


  Bár a legtöbben azt hinnénk, hogy a plasztikai sebészet egy viszonylag modern trend, az ilyenfajta műtéteket már 2700 éve végzik az emberek. A kezdeti módszerek persze meglehetősen primitívek voltak, a 16-18. században pedig nem orvosok, hanem borbélyok végezték őket, de napjainkra az orvostudomány olyan fejlett lett, hogy bármiféle szövődmény és kockázat nélkül vághatunk bele az egyre bonyolultabb műtétekbe. Nem csoda tehát, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy valóra váltják egy régi álmukat és átalakítják a megjelenésüket.


 • 12 jelenet, amiben a színészeket dublőrökkel helyettesítették, de túlságosan észrevehető volt
  in

  12 jelenet, amiben a színészeket dublőrökkel helyettesítették, de túlságosan észrevehető volt  LIKED.HU


  Mindannyian jól tudjuk, hogy a legtöbb akciójelenetet nem maguk a világhírű hollywoodi színészek, hanem az őket helyettesítő dublőrök és kaszkadőrök végzik. Ezek a helyettesítő színészek azonban olyan jól végzik a munkájukat, hogy a közönség egy-két ritka esetet leszámítva sosem veszi észre, hogy melyik jelenetben látható a híres hollywoodi sztár, és melyikben a dublőr.


 • 14 hihetetlen tény Norvégiáról, amit valószínűleg nem tudtál korábban
  in

  14 hihetetlen tény Norvégiáról, amit valószínűleg nem tudtál korábban  LIKED.HU


  Mindig szórakoztató új dolgokat tanulni a különböző kultúrákról és hagyományokról, legyen az egy egzotikus sziget néhány lakossal vagy egy gazdag európai ország több mint 5 millió lakossal. Minden országban megvannak a maga érdekességei, és ez alól Norvégia sem kivétel. Gondoltad volna például, hogy ha nem lennének norvégok, akkor sushi sem létezne? Hát azt, hogy a norvég királyi gárda dandártábornoka egy pingvin volt?


 • Fájdalmas alkalmak, amikor az emberek rengeteg pénzt költöttek, de csak idegeskedést kaptak a pénzükért
  in

  Fájdalmas alkalmak, amikor az emberek rengeteg pénzt költöttek, de csak idegeskedést kaptak a pénzükért  LIKED.HU


  Néha mindannyian szeretnénk örömet szerezni magunknak egy vásárlással, hiszen abban a reményben költjük el a kemény munkával megkeresett pénzünket, hogy bizonyára arra méltó dolgot kapunk érte cserébe. Sajnos azonban ez nem mindig van így, és néha olyan kudarcokkal kell szembesülnünk a vásárlások után, amire nem készített fel minket az élet.


 • Ezeknek a fotóknak a láttán minden szülő azt akarja mondani: “Igen, ezek az én mindennapjaim”
  in

  Ezeknek a fotóknak a láttán minden szülő azt akarja mondani: “Igen, ezek az én mindennapjaim”  LIKED.HU


  A gyerekek az élet virágai, de néha a gondozásuk közben bizony meg kell állnunk egy pillanatra, hogy letöröljük a verejtéket a homlokunkról. Ilyenkor a legjobb, ha más szülők társaságában felelevenítjük a legikonikusabb gyereknevelési pillanatokat, amikről bár azt hisszük, hogy csak nekünk kell átélnünk őket, valójában a világ minden szülője számára ismerős.


 • Ha a sors keze létezik, akkor ennél a 20 hihetetlen véletlennél nem is kell jobb bizonyíték rá
  in

  Ha a sors keze létezik, akkor ennél a 20 hihetetlen véletlennél nem is kell jobb bizonyíték rá  LIKED.HU


  Statisztikai szempontból nézve a véletlen egybeesések elkerülhetetlenek. Néha azonban annyira letaglózóak, hogy nincs idő azon tűnődni, vajon mennyi volt ennek a valószínűsége, hiszen csak azzal vagyunk elfoglalva, hogy mobiltelefont ragadjunk és megörökíthessük az adott pillanatot az utókornak.


 • Ausztrália a kenguruk és a csodák földje, ez a 18 fotó pedig megmutatja, hogy miért
  in

  Ausztrália a kenguruk és a csodák földje, ez a 18 fotó pedig megmutatja, hogy miért  LIKED.HU


  Az első dolog, ami eszedbe jut Ausztrália hallatán, az valószínűleg a „kenguru”. A második pedig az, hogy ez az az ország, ahol még a legaranyosabb élőlények is azon mesterkednek, hogy valahogy eltehessenek lábalól. Szó mi szó, ezen a távoli kontinensen az élet tényleg a maga módján zajlik, de a kengurukon és a veszélyes állatokon túl azért sokkal több kincset rejt magában, és most nemcsak a növény- és állatvilágra gondolunk.


 • 12 őrült ötlet, amit csodával határos módon valósítottak meg a mérnökök
  in

  12 őrült ötlet, amit csodával határos módon valósítottak meg a mérnökök  LIKED.HU


  Hosszú utat tett meg az emberiség, míg a kerekektől eljutott az első elektromos autókig, és ki tudja, mekkora út áll még előttünk. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy nem lesz eseménymentes és unalmas, a világ legjobb mérnökei ugyanis nap mint nap azon dolgoznak, hogy a tervezők őrült ötleteit megvalósítva hozzák létre azokat a csodákat, amiket néhány évtizeddel korábban még el sem tudtunk volna képzelni.


 • 18 menő dolog, amit szó szerint a kukából halásztak elő az emberek
  in

  18 menő dolog, amit szó szerint a kukából halásztak elő az emberek  LIKED.HU


  A fejlett országokban az emberek gondolkozás nélkül dobják ki a megunt, feleslegessé vált ruhákat, háztartási gépeket és egyéb háztartási cikkeket. Az ENSZ szerint évente több mint 930 millió tonna élelmiszert és 92 millió tonna textilhulladékot dobnak ki az emberek. Az európaiak és az amerikaiak azonban nem akarnak beletörődni ebbe az állapotba és létrehoztak egy kukabúvár-mozgalmat, aminek a hívei szó szerint a szemeteskukákban keresgélnek, hogy olyan dolgokat keressenek, amik továbbra is szolgálhatják az embereket.


 • 18 alkalom, amikor a vendégek túlságosan szó szerint értették az “érezd otthon magad” kijelentést
  in

  18 alkalom, amikor a vendégek túlságosan szó szerint értették az “érezd otthon magad” kijelentést  LIKED.HU


  A közösségi oldalak megjelenése óta az emberek egyre gyakrabban kerülik az élő kommunikációt, ezért néha már egy szimpla látogatás is igazi ünnepnapnak számít. Persze nem mindig. Akadnak ugyanis olyan vendégek, akiket legszívesebben senki sem szeretne vendégségben látni, hiszen vagy szemetet, vagy koszos fürdőszobát hagy maga után, de olyan is van, aki ellop valamit a házból.


 • 17 íratlan szabály, aminek a létezésére szeretnénk mégegyszer mindenkit emlékeztetni
  in

  17 íratlan szabály, aminek a létezésére szeretnénk mégegyszer mindenkit emlékeztetni  LIKED.HU


  Az életünk minden területét írott és íratlan szabályok határolják. Vannak azonban olyan apró, első pillantásra ártalmatlan illetlenségek, melyeket hajlamosak természetesnek venni az emberek. Ez azonban nagy hatással lehet a körülöttük élő ismerőseikre, hiszen hosszútávon a sok kis apróság nagyon idegesítő tud lenni. A veszekedés elkerülése végett ráadásul legtöbbször csak néhány apró szót kellene kimondani.