in

12 számunkra érthetetlen dolog, ami az Egyesült Királyságban élők számára teljesen megszokott

A Ködös Albion mindig is más volt, mint Európa többi országa. Az Egyesült Királyság területén még ma is olyan ősi hagyományokkal és progresszív irányzatokkal élnek együtt az emberek (sikerrel), amik a legtöbbünk számára teljesen elképzelhetetlenek. Az országuk hallatán a legtöbb embernek mégis a britek különleges humora és esős időjárása jut eszébe, pedig jóval több érdekesség található még a szigetországban.

Liked.hu-nál úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk az Egyesült Királyságba, hogy olyan érdekes dolgokat gyűjtsünk össze az ott élő emberek életéről, ami a legtöbb európai ember számára felfoghatatlan.

1 Megszoktuk, hogy a vízórákat a fürdőszobában vagy a ház falán kell keresni, de az Egyesült Királyságban ezek apró nyílások alá vannak rejtve a ház előtti járdán.

2 Az Egyesült Királyságban az ablakok legtöbbször kifelé nyílnak. Ez elsőre kissé furcsának tűnhet, pedig van benne logika. Először is ezáltal helyet takarítanak meg a szobában, másrészt így nem esik be az eső a házba.

3 A Ködös Albionban még ma is sok helyen találkozhatunk zsinóros lámpával a fürdőszobákban. Ezeket azért kezdték el használni, mert féltek attól, hogy a párás fürdőben megrázza őket az áram, amikor a villanykapcsolóhoz érnek.

4 A brit emberek barátságába a spontán találkozások nem férnek bele. Bármennyire is jó barátok, nem szokás figyelmeztetés nélkül beállítani egymáshoz. Ezenkívül van egy nagyon kedves hagyomány: a britek minden ünnepkor képeslapot küldenek a szeretteiknek és a barátaiknak.

5 Az Egyesült Királyságban minden játszótér szigorúan körbekerített, és tilos kutyákat bevinni.

6 A britek csak akkor fognak kezet, amikor megismerkednek és bemutatkoznak egymásnak. A későbbi találkozások során kerülik az ilyesmit, ezzel tartva a távolságot és megőrizve az intim szférájukat.

7 A britek imádnak horgászni, de a szabályaik kissé eltérőek a nálunk alkalmazottaktól. Először is minden horgászat szigorúan engedélyhez kötött, másodszor tilos megtartani a fogást. Minden folyóból kifogott halat vissza kell engedni.

Teljes bejegyzés megtekintése:

What do you think?