Sokan azt hiszik, hogy a sütőben található rács kizárólag a tepsik alátámasztására szolgál, pedig valójában sokkal több funkciója van. A sütő rács sokoldalú felhasználásáról szóló teljes cikk a Liked.hu-n olvasható. Ez az egyszerű konyhai eszköz, ha megfelelően használjuk, jelentősen megkönnyítheti a főzést és sütést. Különböző pozíciókba helyezve optimalizálhatjuk az ételek hőeloszlását, így garantálva a tökéletes végeredményt. Érdemes felfedezni azokat a rejtett lehetőségeket, amelyekkel a sütő rács hozzájárulhat a kulináris élményeinkhez.
Például, ha a rácsot alacsonyabbra tesszük, a nagyobb húsok és rakott ételek egyenletesebben sülnek át anélkül, hogy a tetejük megégne. Magasabb pozícióban kiválóan alkalmas gratinírozásra vagy a tetejére pirításra, ami ropogós külsőt eredményez. Akár a forró edények hűtésére is használható a konyhapulton, megvédve azt a sérülésektől, és biztosítva a levegő áramlását. Ezek a praktikus tippek nemcsak időt takarítanak meg, hanem új dimenziót nyitnak a mindennapi sütés-főzés során.

9 órával ezelőtt
3

Angol (US) ·
Magyar (HU) ·